آش رشته يکي از آشهاي خوشمزه و مجلسي ايراني است که بهعنوان محبوبترين آش محسوب ميشود.
پختن يک آش خوشمزه، کاري هنرمندانه است. آش رشته يکي از معروفترين و محبوبترين غذاهاي ايراني و پاي ثابت مهمانيها و مناسبتهاي مختلف است که در هم? فصلهاي سال طرفداران خود را دارد.
سبزي آش (اسفناج، گشنيز، جعفري، تره، شويد): يک کيلوگرم
حبوبات (عدس، لوبيا، نخود): از هر کدام 150 گرم
رشته: نيم کيلوگرم
آرد سفيد شيريني: 2 قاشق غذاخوري
پياز بزرگ: 2 عدد
پيازداغ، سيرداغ، نعناعداغ و کشک به ميزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفلسياه و فلفلقرمز به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
نخود و لوبيا را شسته، حدود 24 ساعت در آب خيس بخورند تا نفخ آنها گرفته شود.
پيازها را خلالي خرد کنيد و روي حرارت متوسط در روغن تفت دهيد. نخود و لوبياي خيسخورده را با پياز 15-10 دقيقه تفت دهيد تا موقع پختن له نشوند. کمي نمک و زردچوبه بزنيد و 3-2 دقيق? ديگر تفت دهيد.
6 ليتر آب به آن اضافه کنيد تا جوش بيايد. سپس سبزي خردشده را بريزيد. وقتي محتويات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملايم کنيد و در قابلمه را نيمه باز بگذاريد. بعد از حدود 3 ساعت حبوبات و سبزي با هم پخته ميشوند.
عدس را با مقداري پياز داغ در قابلم? ديگر تفت داده و بگذاريد با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزي اضافه کنيد.
کمي روغن مايع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفلسياه و قرمز در کاسهاي بريزيد. مقداري از آب آش يا آب سرد در آن ريخته، هم بزنيد تا آرد و ادويهها کاملاً حل و مخلوط رقيق و يکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنيد.
بعد از بهجوش آمدن و بههم دست دادن مواد، رشتهها را بريزيد. وقتي رشتهها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشيد و با کشک، پيازداغ، نعناعداغ و سيرداغ تزيين کنيد.
نکات مهم در تهيه آش رشته
همچنين بخوانيد:
شله زرد ، زينتبخش سفرههاي افطار
درباره این سایت