آش رشته يکي از آش‌هاي خوش‌مزه و مجلسي ايراني است که به‌عنوان محبوب‌ترين آش محسوب مي‌شود.


آش رشته?


پختن يک آش خوش‌مزه، کاري هنرمندانه است. آش رشته يکي از معروف‌ترين و محبوب‌ترين غذاهاي ايراني و پاي ثابت مهماني‌ها و مناسبت‌هاي مختلف است که در هم? فصل‌هاي سال طرفداران خود را دارد.


مواد لازم:


سبزي آش (اسفناج، گشنيز، جعفري، تره، شويد): يک کيلوگرم


حبوبات (عدس، لوبيا، نخود): از هر کدام 150 گرم


رشته: نيم کيلوگرم


آرد سفيد شيريني: 2 قاشق غذاخوري


پياز بزرگ: 2 عدد


پياز‌داغ، سير‌داغ، نعناع‌داغ و کشک به ميزان لازم


نمک، زردچوبه، فلفل‌سياه و فلفل‌قرمز به ميزان لازم


روغن به ميزان لازم


طرز تهيه


آش رشته?


نخود و لوبيا را شسته، حدود 24 ساعت در آب خيس بخورند تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
پياز‌ها را خلالي خرد کنيد و روي حرارت متوسط در روغن تفت دهيد. نخود و لوبياي خيس‌خورده را با پياز  15-10 دقيقه تفت دهيد تا موقع پختن له نشوند. کمي نمک و زردچوبه بزنيد و 3-2 دقيق? ديگر تفت دهيد.
6 ليتر آب به آن اضافه کنيد تا جوش بيايد. سپس سبزي خرد‌شده را بريزيد. وقتي محتويات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملايم کنيد و در قابلمه را نيمه باز بگذاريد. بعد از حدود 3 ساعت حبوبات و سبزي با هم پخته مي‌شوند.


عدس را با مقداري پياز داغ در قابلم? ديگر تفت داده و بگذاريد با آب بپزد. عدس پخته را به مخلوط حبوبات و سبزي اضافه کنيد.
کمي روغن مايع، آرد، نمک، زردچوبه، فلفل‌سياه و قرمز در کاسه‌اي بريزيد. مقداري از آب آش يا آب سرد در آن ريخته، هم بزنيد تا آرد و ادويه‌ها کاملاً حل و مخلوط رقيق و يکدست شود. سپس آن را به آش اضافه کنيد.
بعد از به‌جوش آمدن و به‌هم دست دادن مواد، رشته‌ها را بريزيد. وقتي رشته‌ها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف بکشيد و با کشک، پياز‌داغ، نعنا‌ع‌داغ و سير‌داغ تزيين کنيد.


نکات مهم در تهيه آش رشته


 



آش رشته?




  • زردچوبه و فلفل را مستقيماً در آش نريزيد، اگر ادويه‌ها با مواد‌ آش مخلوط شوند، آش خوشرنگ‌تر مي‌شود.

  • مقدار حبوبات و رشته، نصف مقدار سبزي باشد.

  • عدس، نخود و لوبيا به نسبت مساوي باشند.

  • چون رشته‌ها اغلب شور هستند، در اضافه کردن نمک به آش احتياط کنيد.

  • حبوبات را حتماً خيس و چند بار آبشان را عوض کنيد تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

  • سايز قابلمه‌اي که آش را در آن مي‌پزيد، کمي بزرگ باشد تا رشته‌ها خمير نشوند.

  • قبل از اضافه کردن رشته به آش، اگر آب آن کم بود؛ مقداري آب جوش در قابلمه بريزيد تا رشته‌ها خمير نشوند.

  • پس از افزودن رشته به آش، گاهي آن را هم بزنيد تا ته نگيرد. البته اين نکته را در نظر داشته باشيد که زياد هم زدن باعث له شدن رشته‌ها مي‌شود.

  • هر چه مقدار پياز داغ بيشتر باشد، آش خوشمزه‌تر مي‌شود.

  • پياز را در روغن زياد سرخ کنيد تا آش شفاف شود و بهتر جا بيفتد.

  • سبزي بدون ساقه و کمي درشت باشد تا آش ظاهر بهتري پيدا کند.

  • کشک را حتماً بعد از پخت و موقع سرو روي آن بريزيد.


همچنين بخوانيد:


املت تونسي ، شاکشوکا


شله زرد ، زينت‎بخش سفره‎هاي افطار


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت روستای درشکفت سختی گیر رزینی Cafe book ترسیم خیال خوب بو بکش پدرجان دفاع مشاوره و یادگیری درسی همای بی قرینه ✨Ꮧ ᏰᎧᏬᏖ ᏕᏂᎥᏒᎥᏁ✨