دلمه برگ مو از غذاهاي سنتي ايراني است که گاهي بهعنوان پيشغذا هم سرو ميشود.
دلمه برگ مو يکي از لذيذترين غذاها در فصل بهار است. آماده سازي اين غذاي ايراني به ظاهر ساده، سخت و زمانگير است. اما پيچيدن آن لذتي دارد که کمتر کسي آن را نچشيده است .
برگ مو: 50 عدد
گوشت چرخکرده: 300 گرم
برنج: نصف پيمانه
پياز: 2 عدد متوسط
لپه: يکسوم پيمانه
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
سبزي دلمه (جعفري، گشنيز، ترخون و نعناع به يک نسبت): نيم کيلو
کره: 25 گرم
سرکه: 2 قاشق غذاخوري
عصاره گوشت: يک بسته
پيازداغ به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
پيازها را نگيني خرد کرده و در روغن تفت دهيد تا طلاييرنگ شوند. سپس مقداري زردچوبه بزنيد. گوشت را اضافه کرده و روي حرارت ملايم تفت دهيد. برنج و لپه را که از شب قبل خيس خورده جداگانه بپزيد. توجه داشته باشيد برنج را کمي زنده برداريد.
سبزي دلم? خرد شده، نمک و فلفل، برنج و لپ? آبکششده را به گوشت اضافه کنيد و مواد را با هم تفت دهيد.
برگ موها را 5 دقيقه در آب جوش بريزيد تا تغيير رنگ دهند و نرم شوند. سپس به پشت پهن کرده و يک قاشق از مواد دلمه را وسط برگ موها ريخته و به شکل بقچه بپيچيد. کف قابلمه را تعدادي برگ مو بگذاريد و دلمهها را داخل قابلمه بچينيد.
هم? مواد لازم چاشني را داخل قابلمه ريخته و روي حرارت بگذاريد تا جوش بيايد. سپس چاشني را روي دلمهها بريزيد.
در آخر يک بشقاب روي دلمهها بگذاريد تا وا نروند. در قابلمه را بسته و بگذاريد حدود يک ساعت با حرارت متوسط بپزد.
براي تزيين، مقداري زرشک را با شکر و پيازداغ تفت دهيد و روي دلمهها بريزيد.
درباره این سایت