کله گنجشکي غذاي خوشمزه اي است که هم نوعي خوراک و هم نوعي خورشت به حساب ميآيد. کله گنجشکي از قديم در بين ايرانيان رايج بوده و در وعده ناهار يا شام مصرف ميشده است. اين غذا را هم با برنج و هم با نان ميتوان سرو کرد.
براي آشنايي با طرز تهيه کله گنجشکي با مجله دلتا همراه باشيد.
سيب زميني ها را پوست بگيريد و به دلخواه خرد کرده يا قالب بزنيد. فقط خيلي ريز و نگيني نشوند. آن ها را بشوييد و خوب خشک کنيد.
در تابه اي مقداري روغن سرخ کردني ريخته، روي شعله ملايم بگذاريد تا داغ شود. وقتي روغن داغ شد، سيب زميني ها را در آن سرخ کرده و کنار بگذاريد.
يکي از پياز ها را ريز رنده کرده و آب آن را بگيريد. گوشت چرخ کرده را با پياز رنده شده مخلوط کنيد. نمک، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ را به مواد افزوده و کمي ورز دهيد. سپس از مخلوط کمي برداريد و کوفته هاي کوچک درست کنيد.
پياز ديگر را نگيني خرد کرده آن را در قابلمه با مقداري جعفري خرد شده در روغن سرخ کنيد. وقتي پياز طلايي شد، رب گوجه فرنگي را در قابلمه بريزيد و خوب تفت دهيد تا طعم خامي آن گرفته و سرخ شود. سپس مقداري آب در قابلمه بريزيد. وقتي سس به جوش آمد، بنا به ذائقه مقداري آبليمو يا آبغوره در آن بريزيد. نمک و فلفل سس را اندازه کرده، بگذاريد مواد با هم چند جوش بخورند تا سس کمي غليظ شود.
سپس به آرامي کوفته ها و سيب زميني سرخ شده را در قابلمه سس بچينيد. در انتهاي پخت زعفران دم کرده را به غذا بيفزاييد.
کله گنجشکي آماده است. آن را با برنج يا نان سنگک و بربري و سبزي خوردن سرو کنيد.
درباره این سایت