سيب پلو همان سيب زميني پلو است که به اين نام معروف شده است. اين غذاي خوشمزه متعلق به کرمانشاه است، ولي در بيشتر شهر هاي ايران طبخ ميشود. اصل سيب پلو با گوشت قلقلي است، ولي برخي آن را با مرغ هم تهيه ميکنند. در اين مطلب طرز تهيه سيب پلو با گوشت قلقلي آمده است.
يکي از پياز ها را ريز رنده و با گوشت چرخ کرده و مقداري نمک و فلفل مخلوط کنيد. مقدار کمي آرد نخودچي به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهيد. سپس گوشت را قلقلي کرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند.
سيب زميني ها را نگيني خرد کنيد و کنار بگذاريد. برخي، سيب زميني ها را خلالي هم خرد ميکنند.
دو پياز ديگر را نگيني خرد کرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. تکه هاي سيب زميني و گوشت هاي قلقلي را به آن افزوده و با هم تفت دهيد.
برنج را در آب جوش بريزيد. وقتي کمي نرم شد، آن را آبکش کنيد. کف قابلمه نان يا سيب زميني براي تهديگ بگذاريد. لايه لايه از برنج و مواد در قابلمه بريزيد و روي آن ها شويد خشک يا تازه بپاشيد.
در آخر مقداري زعفران دم کرده در قابلمه ريخته و در آن را ببنديد تا بخار کند. وقتي برنج بخار کرد، دمکني بگذاريد و حرارت را کم کنيد. پس از 45 دقيقه سيب پلو آماده است. مقداري کره يا روغن آب کرده، روي برنج بدهيد و آن را در ديس بکشيد.
چون اين غذا اصالتاً کرمانشاهي است، بهتر است از روغن حيواني براي روي برنج استفاده کنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت