شيريني لطيفه يکي از اصيل ترين شيريني هاي ايراني و متعلق به شهر تبريز است. اين شيريني خوشمزه بافتي نرم دارد و بسيار ترد است. طرز تهيه اين شيريني در منزل خيلي آسان نيست، ولي به امتحان کردنش ميارزد.
زرده و سفيده تخم مرغ ها را از هم جدا و دقت کنيد کوچکترين اثري از زرده در سفيده ها نباشد. سفيده ها را چند دقيقه با همزن برقي بزنيد تا سفت شود و وقتي ظرف را بر ميگردانيد، نريزد.
نصف شکر را به سفيده هاي زده شده بيفزاييد. شکر را بايد آرام آرام اضافه کنيد تا سفيده آب نيندازد.
زرده ها را با بقيه شکر و وانيل در کاسه اي ريخته و چند دقيقه با همزن بزنيد تا رنگ آن کرم شود. سپس آن را با سفيده هاي زده شده مخلوط کنيد. دقت شود که هم زدن بسيار آرام و در يک جهت باشد.
آرد و بيکينگ پودر را با هم مخلوط کرده و 3 بار الک کنيد. سپس آن ها را به آرامي به مخلوط زرده ها و سفيده ها افزوده و در همان جهتي که سفيده ها را مخلوط کرديد، شروع به هم زدن کنيد تا مواد يکدست شوند.
در سيني فر کاغذ روغني بيندازيد. مايه شيريني لطيفه را در قيف بريزيد و با فاصله مناسب روي کاغذ دايره بزنيد. روي شيريني ها کمي پودر قند بپاشيد. سيني را در طبقه وسط فر بگذاريد تا شيريني ها بپزند. در زمان پخت شيريني در فر را باز و بسته نکنيد.
پس از گذشت 20 تا 30 دقيقه، سيني را از فر بيرون بياوريد تا شيريني ها خنک شوند. سپس آن ها را از کاغذ روغني جدا کرده، ميان دو شيريني کمي خامه بريزيد و روي آن ها پودر پسته بپاشيد.
براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت