مرباي انجير يکي از مرباهاي خوش طعم و عطر ايراني است که به راحتي ميتوان آن را درست کرد. اين مربا را هم به عنوان صبحانه و هم به عنوان دسر ميتوان سرو کرد. حتي برخي افراد به جاي قند، اين مربا را با چاي مصرف ميکنند. براي تهيه مرباي انجير بهتر است از انجير هاي ريز و سبز استفاده شود.
چون انجير ميوه نرم و ظريفي است، براي تهيه مرباي آن بهتر است از انجير هاي سفت و سبز استفاده کنيد تا پس از پختن وا نروند و مربا شکل خوبي داشته باشد.
ابتدا انجير ها را شسته و روي آن ها با چنگال چند سوراخ ايجاد کنيد.
بگذاريد انجير ها خوب خشک شوند و آب نداشته باشند.
شکر را با آب مخلوط کرده و روي شعله متوسط بگذاريد تا کاملاً در آب حل شود. مراقب باشيد شکر بوي سوختگي نگيرد.
براي تهيه هر نوع مربايي، هيچ وقت از حرارت زياد استفاده نکنيد. سعي کنيد هميشه براي پخت مربا، حرارت ملايم يا متوسط باشد.
پس از جوش آمدن آب، انجير ها را در شربت بريزيد و صبر کنيد تا انجير ها نرم شوند.
سپس گلاب و آبليمو را به مربا افزوده، بگذاريد چند دقيقه ديگر بجوشد.
اگر عطر و طعم گلاب را دوست نداريد، ميتوانيد آن را حذف يا مقدار آن را کمتر کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد در اواخر پخت مربا، مقدار کمي وانيل در آن بريزيد.
وقتي انجير ها پخته و شربت قوام آمد و غليظ شد، شعله را خاموش کنيد و بگذاريد مربا با ظرف در بسته خنک شده تا شهد به خورد انجير ها برود و مربا آماده شود.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت