ترشي پياز يکي از چاشنيهاي پر طرفدار است که هم با پياز قرمز و هم با پياز سفيد درست ميشود. ترشي پياز به دو صورت درسته و حلقهاي به راحتي تهيه ميشود ولي نکاتي دارد که رعايت کردن آنها، اين چاشني را خوش طعم و عطر ميکند.
پيازها را پوست گرفته و خوب بشوييد. سپس 2 ساعت در جايي بگذاريد تا خشک شوند.
دقت کنيد ظرف ترشي کاملا خشک باشد. چون رطوبت باعث کپک زدن ترشي ميشود.
پياز، سير، فلفل تند و مقداري نعناع خشک در شيشه بريزيد و روي آنها کمي نمک بپاشيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يک ترشي خوشمزه ” ترشي بادمجان شکم پر، نميتوان از آن گذشت “ را مطالعه کنيد.
سپس ظرف را با سرکه سفيد پر کنيد. شيشه را يک ماه در جاي خنک و تاريک بگذاريد تا ترشي آماده شود و به اصطلاح برسد. پس از 10 روز ميتوانيد ترشي را در يخچال بگذاريد.
گرما يا نور خورشيد باعث خراب شدن ترشي ميشود.
اگر دوست داريد رنگ ترشي بنفش شود، چند عدد لبوي خام بين پيازها بريزيد.
براي قرمز شدن رنگ ترشي ميتوانيد کلم قرمز خام را در ترشي بريزيد يا آن را با نصف پيمانه آب جوشانده و به ترشي اضافه کنيد.
پيازهاي حلقه شده را با آب جوش در قابلمه بريزيد. پس از چند ثانيه آنها را آبکش کنيد. سپس سرکه، آب و نمک را با هم بجوشانيد و با پيازها در شيشه بريزيد. در صورت تمايل ميتوانيد از چوب دارچين، ميخک، فلفل قرمز، پودر سير، دانه خردل، تخم گشنيز، رازيانه يا زيره، زنجبيل تازه، برگ بو و … استفاده کنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت