آلبالو پلو غذايي خوشطعم و ملس است که هم با مرغ و هم با گوشت قلقلي درست ميشود. با اينکه آلبالو مخصوص فصل تابستان است؛ ولي با فريزري کردن آن، ميتوان در تمام ايام سال اين غذاي خوشمزه را طبخ کرد. طرز تهيه آلبالو پلو مجلسي را در مجله دلتا بخوانيد.
آلبالو را بشوييد و صبر کنيد تا آب آن گرفته شود؛ سپس هسته آن را بگيريد. اگر هسته گير نداريد، از ني براي درآوردن هسته آلبالو استفاده کنيد.
آلبالوهاي هسته گرفته را در ظرفي ريخته و شکر را لابهلاي آنها بپاشيد. معمولا مقدار شکر نصف مقدار آلبالو است که بنا به ذائقه ميتوانيد آن را کم يا زياد کنيد.
روي ظرف را بپوشانيد و يک شب در يخچال بگذاريد تا آلبالو آب بيندازد.
آلبالوها را در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا جوش بيايد. از زمان جوش آمدن حدود 10 دقيقه آلبالوها را بجوشانيد. در اين فاصله کف روي آن را با قاشق برداريد.
با کفگير سوراخدار آلبالوها را از شربت جدا کنيد؛ سپس 10 دقيقه ديگر شربت را به تنهايي بجوشانيد تا کمي قوام پيدا کند. پس از قوام آمدن، آن را کنار بگذاريد تا خنک شود.
برنج را چند ساعت با آب و نمک خيس کنيد. آن را در آب در حال جوش ريخته و وقتي کمي نرم شد، آبکش کنيد. بهتر است براي آلبالو پلو برنج را کمي زنده آبکش کنيد تا در زمان دم کشيدن شفته نشود.
کف قابلمه تهديگ نان يا سيبزميني بگذاريد. لايه لايه برنج و آلبالو بريزيد تا مواد تمام شوند.
ميتوانيد مقداري از آلبالوي پخته شده را براي تزيين آلبالو پلو نگه داريد.
وقتي برنج بخار کرد، دمکني بگذاريد تا غذا دم بکشد و آماده شود.
وقتي برنج دم کشيد، مقداري از آن را با زعفران دم کرده و شربت آلبالو مخلوط و براي تزيين استفاده کنيد.
آلبالو پلو را بنا به سليقه ميتوانيد با مرغ زعفراني يا گوشت قلقلي سرو کنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت