توت فرنگي را خوب شسته و کلاهک آن را جدا کنيد.
در قابلمهاي که دو برابر ميزان توت فرنگي گنجايش دارد، توت فرنگي و شکر را لايه لايه بريزيد. در ظرف را گذاشته و 24 ساعت در يخچال بگذاريد تا آب بيندازد.
قابلمه را روي شعله متوسط بگذاريد تا جوش بيايد. 10 دقيقه پس از جوش آمدن، توت فرنگيها را با کفگير سوراخدار از ظرف بيرون بياوريد و بگذاريد شربت 10 دقيقه ديگر بجوشد.
با قاشق چوبي کف روي ظرف را بگيريد. از قاشق استيل استفاده نکنيد، چون باعث کپک زدن مربا ميشود.
پس از اينکه کف شربت را گرفتيد، توت فرنگيها را دوباره در آن بريزيد تا 5 دقيقه ديگر بجوشند.
در اين فاصله جوهر ليمو را با يک قاشق غذاخوري آب جوش حل و به مربا اضافه کنيد.
چون توت فرنگي عطر خوبي دارد، نيازي به افزودن وانيل نيست. ولي در صورت تمايل ميتوانيد مقدار کمي وانيل در مربا بريزيد.
پس از افزودن جوهر ليمو، اگر شربت رقيق بود و به اصطلاح قوام نيامده بود، بگذاريد تا کاملاً خنک شود؛ چون گرما باعث رقيق شدن ميشود.
اگر پس از خنک شدن، غلظت مناسب را پيدا کرد، مربا آماده است. اما اگر هنوز رقيق بود، بگذاريد بين 5 تا 10 دقيقه ديگر بجوشد.
مرباي آماده و خنک شده را در ظرف شيشهاي دردار ريخته و در يخچال نگهداري کنيد.
براي جلوگيري از کپک زدن مربا، وقتي مربا را در ظرف ريختيد، بگذاريد يک شب بماند. اگر مربا رقيق بود، ميوه را خارج کنيد و بگذاريد دوباره شربت قوام بيايد.
اگر مربا شکرک زد، آن را در قابلمه ريخته، کمي آب جوش و آبليمو اضافه کنيد تا يکي دو جوش بزند.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
درباره این سایت